Ik heb werkkracht nodig
Szukam pracy / Ik zoek werk

Synergie zegt nee tegen discriminatie

18 juni 2019

We zien het liever niet, maar op het werk kan iedereen te maken krijgen met discriminatie. Denk aan pesterijen op de werkvloer, of als je wordt afgewezen voor een sollicitatie vanwege je leeftijd. Helaas komt discriminatie regelmatig voor. Iedereen heeft recht op een werkplek zonder discriminatie. Wij van Synergie International Recruitment zeggen voluit nee tegen discriminatie.

Synergie tegen discriminatie
Iedereen moet kunnen meedoen op de arbeidsmarkt, ongeacht afkomst, geloof, geslacht, zwangerschap of leeftijd. Wij van Synergie geloven hierin en daarom vinden wij discriminatie op de arbeidsmarkt onacceptabel en ontoelaatbaar.

Maatschappelijk probleem
Echter is het een breed maatschappelijk probleem. Als uitzendbureau krijgen we op verschillende manieren te maken krijgen met discriminatie. Heel voor de hand liggend is het discrimineren bij het selecteren en aannemen van personeel en uitzendkrachten, maar als organisatie zelf worden we ook weleens geconfronteerd met discriminerende verzoeken van een (potentiële) opdrachtgever. 

In gesprek gaan
In eerste instantie lijken sommige verzoeken niet discriminerend, maar zijn het wel degelijk. Het blijft een vervelende kwestie, maar we werken ze direct de wereld uit door het bespreekbaar te maken met de opdrachtgever. Samen gaan we kijken naar de best passende oplossing voor alle partijen.

Campagne ABU
Synergie International Recruitment steunt de campagne ‘Werk jij mee? Zeg nee’ van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen). De website www.werkjijmeezegnee.nl is de centrale plek waarop informatie te vinden is over het herkennen van discriminerende verzoeken, tips over hoe hiermee om te gaan in de vorm van o.a. video’s en veel achtergrondinformatie. De site is op verzoek van en in samenwerking met leden gemaakt, en voor iedereen (dus ook niet-leden) beschikbaar.

Goed voorbereid
De medewerkers van Synergie International Recruitment zijn hiermee nog beter voorbereid op kwesties rondom discriminatie. Synergie International Recruitment draagt deze campagne een warm hart toe en we willen hiermee laten zien dat discriminatie niet getolereerd wordt. Samen strijden we tegen discriminatie.

Bron: ABU

27.05.2019

January 2019, the start of a new job for Przemyslaw. In his first conversation with...

Synergie International Recruitment

Madame Curieweg 8
5482 TL Schijndel
T. 073-549 62 16
F. 073-549 65 29